3nights4days

Tandtemplet Kandy

3 nätter / 4 dagar

Negombo – Kandy – Ella – Yala – Södra delen

Beskrivning

Dag 1
Startar från Negombo 08.00 åker till Kandy som är Sri Lankas andra största stad och ligger 500 meter över havsnivån. På vägen kommer ni att åka förbi kryddträdgårdar och får en guidad tur. Chauffören guidar er på vägen. Tar ca 4-5 timmar beroende på trafiken. Stannar en natt i Kandy.

Kandy Dans
Kl 17.00 går ni på Kandy dans som är Sri Lankas traditionella dans. De smyckar ut sig i masker och fina dräkter samt går på glödande kol.

Efter dansen besöker ni det kända tandtemplet (Sri Dalada Maligawa) som är ett världsarv och det sägs att Buddhas tand finns där.
Tandtemplet Kandy

Dag 2
Teodling
Vidare till Ella. Ni kommer att köra upp i bergen genom vacker natur av teplantage samt stanna vid te fabrik och få guidad tur. Ni kommer att köra igenom Nuwara Eliya som är en gammal Engelsk koloni. Besöker en basar där man kan köpa vinterkläder för bra pris. Besöker Grand Hotell som är ett gammalt kolonial hotell för en fika eller lunch. Tar ca 4 timmar.

Ella train
Vi brukar rekommendera att ta tåget sista 2-2,5 timma upp till Ella. Det är en fin tur med berg och vyer. Chauffören tar er till stationen i Nanu Oya sen möter han upp er på stationen i Ella. Vill man inte åka tåg fortsätter ni att åka med chauffören hela vägen upp till Ella. Kommer till Ella som ligger 1041 meter över havsnivå. Stannar en natt.

Dag 3
Mini Adams Peak
Efter frukost kan ni vandra upp till Mini Adams Peak som har en fantastisk utsiktsplats. Tar ca 30-40 min att vandra upp till Mini Adams Peak.

Buduruwagala hällristningar
Vidare till Yala nationalpark. På vägen kommer ni att stanna vid Rawana vattenfall, sedan kommer ni att göra stopp vid Buduruwagala där finns gamla hällristningar i bergen. Stannar en natt i Tissamaharama ca 45 min från Yala nationalpark. Restid ca 3 timmar.

Dag 4
Yala Safari Leopard
Kl 05.00 kommer en jeep att hämta er på hotellet för att ta er till parken som öppnar kl 06.00. Ni får en egen jeep med bekväma säten,tak och öppet på sidorna. Hotellet skickar med frukostpaket. Vad kan man se i Yala? Elefanter, bufflar, apor, leopard, björn, fåglar, krokodiler mm.

Sedan vidare till södra delen destination/Hikkaduwa. Ni åker den vackra kustvägen och kommer se olika stränder och styltfiskare som sitter på pålar och fiskar mm. Restid ca 4 timmar.
Styltfiskare