6nights7days

Teodling

6 nätter / 7 dagar

Negombo – Sigiriya – Minneriya – Polonnaruwa – Village Tour – Kandy – Ella – Lipton seat – Yala – Hikkaduwa

Beskrivning

Dag 1
Start från Negombo 08.00. Chauffören skall ta er till Sigiriya som tar ca 4 timmar beroende på trafik. Ni kommer att se underbar natur av kokosplantage och ananasplantage. Chauffören kommer att guida er på vägen och berätta allt runt om.

Dambulla tempel
Börjar med att besöka Dambulla grottempel (gyllene templet) det är från 100 talet fkr. Där finns en 14 meter liggande Buddha som skulpterades fram direkt ur berget. Väggarna är täckta av målningar som visar olika reinkarnationer.

Elefanter
På eftermiddagen åker ni på Elefantsafari i Minneriya eller Eko nationalpark beroende på hur Elefanterna förflyttar sig. Stannar 2 nätter i Sigiriya/Dambulla.

Dag 2
Polonnaruwa
Besöker Polonnaruwa som tar ca 1-1,5 timme att köra till. Där besöker ni en del av den kulturella triangeln som har en fantastisk historia och mycket ruiner att skåda. Många väljer att cykla runt till de olika monumenten annars åker ni med chauffören.

Village Tour vagn med oxar
På eftermiddagen besöker ni Hiriwadunna Village Tour. Trevlig liten tur som startar på oxkärra, sedan en liten båttur och ett besök hos lokalbefolkningen som visar hur man lagar lite traditionell mat.

Dag 3
Sigiriya Lejonklippan
Efter frukost besöker/bestiger ni Sigiriya lejonklippan (Temple Rock) den tillhör den kulturella triangeln och var en gång huvudstad i norra Sri Lanka . Bestiger 1202 trappsteg upp på den ca 380 m höga klippan där den dåvarande kungen Kashyapa lät bygga ett palats på klippans topp. På vägen upp möts ni av Lejonporten, målningar, vallgravar och trädgårdar.

Vidare till Kandy stad som är Sri Lankas andra största stad och ligger 500 meter över havsnivå. Tar ca 3 timmar beroende på hur länge man stannar på vardera sevärdhet! På vägen besöker ni kryddträdgårdar och får en guidad tur. Besöker ett hindutempel i Matale.

Kandy Dans
Kl 17.00 går ni på Kandy dans som är Sri Lankas traditionella dans. De smyckar ut sig i masker o fina dräkter samt går på glödande kol.

Efter dansen besöker ni det kända tandtemplet (Sri Dalada Maligawa) som är ett världsarv och det sägs att Buddhas tand finns där.
Tandtemplet Kandy

Dag 4
Teodling
Vidare till Ella. Ni kommer att köra upp i bergen genom vacker natur av teplantage samt stanna vid te-fabrik och få guidad tur. Ni kommer att köra igenom Nuwara Eliya som är en gammal Engelsk koloni. Besöker en basar där man kan köpa vinterkläder för bra pris. Besöker Grand Hotell som är ett gammalt kolonial hotell för en fika eller lunch. Tar ca 4 timmar.

Ella tåget
Vi brukar rekommendera att ta tåget sista 2-2,5 timma upp till Ella. Det är en fin tur med berg och vyer. Chauffören tar er till stationen i Nanu Oya sen möter han upp er på stationen i Ella. Vill man inte åka tåg fortsätter ni att åka med chauffören hela vägen upp till Ella. Kommer till Ella som ligger 1041 meter över havsnivå. Stannar två nätter.

Dag 5
Lipton Seat Haputale
Åker 25 km till Lipton seat som ligger i Haputale. Bara vägen dit är fantastisk med fina vyer och natur, Chauffören parkerar nere vid Liptons te-fabrik. Ni kan välja att vandra 7 km igenom vackra te-plantage se och uppleva hur lokalbefolkningen jobbar. Vill ni inte gå upp kan ni ta en tuk tuk (trehjuling) men det bestämmer ni på plats! Uppe på toppen om det är klart o fint väder bjuder utsikten på en 360 graders panorama vy över Sri Lanka.

Mini Adams Peak
På eftermiddagen kan ni vandra upp till Mini Adams Peak för att se solnedgången som har en fantastisk utsiktsplats. Tar ca 30-40 min att vandra upp till Mini Adams Peak.

Dag 6
Nine Arches Bridge
Efter frukost besöker ni Nine Arch Bridge även kallad Bridge in the sky som är en gammal kolonial järnvägsbyggnad.

Buduruwagala hällristningar
Vidare till Yala nationalpark. På vägen kommer ni att stanna vid Rawana vattenfall, sen kommer ni att göra stopp vid Buduruwagala där finns gamla hällristningar i bergen. Stannar en natt i Tissamaharama ca 45 min från Yala nationalpark. Restid ca 3 timmar.

Dag 7
Yala Safari Leopard
Kl 05.00 kommer en jeep att hämta er på hotellet för att ta er till parken som öppnar kl 06.00. Ni får en egen jeep med bekväma säten,tak och öppet på sidorna. Hotellet skickar med frukostpaket. Vad kan man se i Yala? Elefanter, bufflar, apor, leopard, björn, fåglar, krokodiler mm.

Sedan vidare till södra delen destination/Hikkaduwa. Ni åker den vackra kustvägen och kommer se olika stränder och styltfiskare som sitter på pålar och fiskar mm. Restid ca 4 timmar.
Styltfiskare