6nights7days2

Adams peak

6 nätter / 7 dagar

Negombo – Sigiriya – Minneriya – Kandy – Kitulgala Water Rafting – Adams Peak – Nuwara Eliya – Horton Plains – Ella – Lipton Seat – Hikkaduwa

Beskrivning

Dag 1
Start från Negombo 08.00. Chauffören skall ta er till Sigiriya som tar ca 4 timmar beroende på trafik. Ni kommer att se underbar natur av kokosplantage och ananasplantage. Chauffören kommer att guida er på vägen och berätta allt runt om.

Dambulla tempel
Börjar med att besöka Dambulla grottempel (gyllene templet) det är från 100 talet fkr. Där finns en 14 meter liggande Buddha som skulpterades fram direkt ur berget. Väggarna är täckta av målningar som visar olika reinkarnationer.

Elefanter
På eftermiddagen åker ni på Elefantsafari i Minneriya eller Eko nationalpark beroende på hur Elefanterna förflyttar sig. Stannar en natt i Sigiriya/Dambulla.

Dag 2
Sigiriya Lejonklippan
Efter frukost besöker/bestiger ni Sigiriya lejonklippan (Temple Rock) den tillhör den kulturella triangeln och var en gång huvudstad i norra Sri Lanka . Bestiger 1202 trappsteg upp på den ca 380 m höga klippan där den dåvarande kungen Kashyapa lät bygga ett palats på klippans topp. På vägen upp möts ni av Lejonporten, målningar, vallgravar och trädgårdar.

Vidare till Kandy stad som är Sri Lankas andra största stad och ligger 500 meter över havsnivå. Tar ca 3 timmar beroende på hur länge man stannar på vardera sevärdhet!
På vägen besöker ni kryddträdgårdar och får en guidad tur. Besöker ett hindutempel Matale.

Kandy Dans
Kl 17.00 går ni på Kandy dans som är Sri Lankas traditionella dans. De smyckar ut sig i masker o fina dräkter samt går på glödande kol.

Efter dansen besöker ni det kända tandtemplet (Sri Dalada Maligawa) som är ett världsarv och det sägs att Buddhas tand finns där. Stannar 1 natt i Kandy.
Tandtemplet Kandy

Dag 3
Rafting
Åker till Kitulgala för water rafting som tar ca 1-1,5. Det är en medel water rafting som barn och vuxna kan åka. Fantastiskt landskap omgivet av grönska och vattenfall.

Vidare till Adams peak som tar ca 2 timmar! Hotellen i Adams peak är väldigt enkla eftersom det bara är några timmars sömn. Äter tidig middag. Stannar en natt i Adams Peak.

Dag 4
Adams peak
Tidig morgon ca 02-03.30 beroende på kondition börja klättra Adams Peak som är en pilgrimsvandring. Ni skall klättra 5200 trappsteg för att komma upp till toppen av Buddhas fotavtryck samt soluppgången kl 06.00. Det finns te/stånd och dryck att köpa på vägen upp och ju högre upp ni kommer desto dyrare blir drycken! Det kommer att vara kallt på natten när ni börjar vandra ha en jacka och längre shorts med er. Brukar ta lika lång tid ner!

Teodling
Vidare till Nuwara Eliya som är en gammal Engelsk kolonialstad. På vägen åker ni förbi Hatton och gör stopp vid St. Clairs Tea center som har en fantastisk utsikt över Devon falls. I Nuwara Eliya kan ni Besöka Grand hotell Som är ett gammalt kolonial Hotell för en fika eller lunch. Besöker även en basar som har vinterkläder till bra priser. Stannar en natt i Nuwara Eliya. Kallt på kvällen ha jacka och långbyxor!

Dag 5
Horton Plains
Tidig morgon kl 06.00 åker ni till Horton Plains även kallas värdens ände och ligger 2100 meter över havet. Vandringen är ca 9 km och tar ca 3 timmar. Djurriket är fåglar hjort, björn, apor mm det sägs att det finns leopard! Detta är ett viktigt fågelområde som utsågs till nationalpark 1988. Är vädret klart o fint är det en sagolik vandring att skåda!

Ella tåget
Efter vandringen tar chauffören er vidare till tågstationen Nanu Oya om ni vill ta tåget upp till Ella sista 2-2,5 timmarna. Fantastik tur med natur och vyer. Chauffören möter upp er på stationen i Ella. Ni kan även välja att åka med chauffören.

Kommer till Ella som ligger 1041 meter över havsnivå. Stannar 2 nätter i Ella.

Dag 6
Lipton Seat Haputale
Åker 25 km till Lipton seat som ligger i Haputale. Bara vägen dit är fantastisk fina vyer och natur, Chauffören parkerar nere vid Liptons te-fabrik. Ni kan välja att vandra 7 km igenom vackra te-plantage se och uppleva hur lokalbefolkningen jobbar. Vill ni inte gå upp kan ni ta en tuk tuk (trehjuling) men det bestämmer ni på plats! Uppe på toppen om det är klart o fint väder bjuder utsikten på en 360 graders panorama vy över Sri Lanka.

Mini Adams Peak
På eftermiddagen kan ni vandra upp till Mini Adams Peak för att se solnedgången som har en fantastisk utsiktsplats. Tar ca 30-40 min att vandra upp till Mini Adams Peak.

Dag 7
Nine Arches Bridge
Efter frukost besöker ni Nine Arch Bridge även kallad Bridge in the sky som är en gammal kolonial järnvägsbyggnad. Vidare till Södra delen Hikkaduwa.

Buduruwagala hällristningar
På vägen kommer ni att stanna vid Rawana vattenfall, sen kommer ni att göra stopp vid Buduruwagala där finns gamla hällristningar i bergen. Ni åker den vackra kustvägen och kommer se olika stränder och styltfiskare som sitter på pålar och fiskar mm. Restid ca 6 timmar.
Styltfiskare