Explore spot 2

market

Upplev spännande dagsutflykter runt Hikkaduwa, med marknader, stränder, laguntur i mangroveträsken, Galle fort, valsafari och mycket mer. Ali guidar oftast dessa turer på svenska.

Exempel

1. Åka på blåvalsafari till Mirissa som ligger ca 50 min från Hikkaduwa. Startar tidig morgon 05.00. Där kan ni se blåvalar, delfiner och sköldpaddor. Tillbaka efter lunch.

2. Mangrove träsken på laguntur. Börjar kl 8.00 med att åka bil en halvtimme sedan båt i Mangroveträsken. Där får ni se djur som varaner, apor och fåglar. Stannar på en ö för att se hur de gör kanel. Efter båtturen besöker ni en sköldpaddsfarm och en månstensgruva. Tillbaka till lunch.

3. Till Sinharaja regnskog som ligger ca 3 timmar från Hikkaduwa. Ni startar tidig morgon och är tillbaka sen eftermiddag. Där ser ni olika fåglar, ormar och andra reptiler.

4. Galle fort är Sri Lankas tredje största stad och är ett världsarv ca 30-40 min från Hikkaduwa. Vi rekommenderar att åka på eftermiddagen för det är svalare. Mycket vackert och trevligt att gå runt i Galle Fort som Portugiser upptäckte i början av 1500-talet. Man ser olika kulturella byggnader, restauranger och även shopping. På vägen tillbaka till Hikkaduwa besöker ni de som tillverkar sidentyg.